Lancering #dtv app door oprichter Twitter
Twitter oprichter Biz Stone heeft een nieuwe app gelanceerd: Jelly. Dit is een zoekmachine waarbij mensen uit je netwerk antwoord geven op jouw vraag.
Hoe werkt de Jelly app ?
Je kunt Jelly vergelijken met #dtv of #durftevragen op Twitter. Je plaatst een foto, stelt een vraag en wacht op een antwoord. De gratis Jelly app is zowel voor Android als iOS beschikbaar. Heb je de app geïnstalleerd dan moet je er minimaal één social network aan verbinden. Op dit moment kun je alleen Facebook of Twitter aan je account koppelen. Het zou interessant en handig zijn als je ook andere social media kunt toevoegen maar dat is momenteel nog niet aan de orde. En zoals bij veel apps geef je ook deze app toegang tot al je gegevens en als je daar geen voorstander van bent, dan is dat bij het koppelen van Facebook wel iets om rekening mee te houden. Dit is ook de reden waarom ik voor Twitter gekozen heb.
Eenmaal verbonden met een social network stel je je vraag aan de hand van een eigen foto of je kiest er eentje via Google. Handig als je wilt weten van wie een bepaald kunstwerk is, maar of het ook werkt als je wilt weten wat een gemiddeld bounce percentage is… dat vraag ik mij af. Ik nam de proef op de som met een foto van een kunstwerk dat ik in het Rijksmuseum zag en waarvan ik de naam van de schilder niet meer weet. Een mooie startersvraag dacht ik zo. Maar Jelly helpt mij snel uit mijn droom met de mededeling: ‘oh you are alone. No worries invite your friends to join Jelly’. En dat kan via sms, mail of clipboard. Zou het niet veel logischer zijn om het netwerk uit te nodigen via het social media platform waarmee de app verbonden is? En ik vraag mij af wat de toegevoegde waarde van de koppeling is, want mijn vraag verschijnt niet op mijn Twitter timeline. Het ontbreken van vrienden is tot nu toe dan ook de reden dat ik nog geen antwoord heb op mijn vraag (dus als je het antwoord weet…)
Heeft Jelly potentie?
Even de glazen bol oppoetsen en dan voorzie ik dat Jelly potentie heeft. Ik denk dat door middel van gebruikerservaringen de functionaliteiten verder verbeteren. Biedt het kansen voor marketing en communicatie? Ook dat. Als bijvoorbeeld het selecteren op onderwerp mogelijk wordt, dan kun je als merk relevante vragen beantwoorden. En je kunt natuurlijk vragen stellen, want dat het een samenspel is van vragen stellen en beantwoorden dat is zo klaar als een klontje.