Iedereen in de publiciteit

Iedere organisatie komt graag positief in het nieuws. Maar hoe word je het gesprek van de dag als je een kleine(re) speler bent?

Klinkende voorbeelden te over van sprankelende campagnes van grote bedrijven als KLM, Heineken en Coca-Cola. Inspirerend voor kleinere organisaties, maar niet direct motiverend. Budget, tijd en mankracht blijken toch vaak serieuze struikelblokken.

Ellen Salverda en Engelien Reitsma zijn ervan overtuigd dat deze knelpunten overkomelijk zijn en schrijven daarom samen een boek over hoe kleine(re) organisaties publiciteit kunnen genereren.

In het boek komen organisaties aan het woord die op een slimme manier in de publiciteit weten te komen. Het zijn stuk voor stuk profit en non profit organisaties die herkenbaar zijn door hun omvang of door de aard van hun bezigheden. Hierdoor inspireren zij én motiveren zij ondernemende mensen die meer publiciteit willen genereren voor hun organisatie.

Naast interviews bevat het boek praktische informatie over het stapsgewijs aanpakken van PR. Ook de kant van de ontvanger en het verder verspreiden van het nieuws worden belicht, zowel via sociale media als via de traditionele pers.

Het boek ligt eind 2012 in de (online) schappen.

 

Tony's Chocolonely is ontstaan uit publiciteit. Hoe houdt deze organisatie de aandacht vast?

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.