CROSSMEDIALE STRATEGIE

Communicatiebureau voor Crossmediale communicatie
In een crossmediale strategie is er een logische afstemming tussen online en offline communicatiemiddelen die elkaar aanvullen en elkaar versterken. Uit de juiste crossmediale strategie rollen campagnes die waarde creëren voor de doelgroep, de band tussen doelgroep en organisatie versterken en daarmee bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Maar voordat het zover is:

 

Stapsgewijs naar een crossmediale strategie
Voorheen had slechts een handjevol professionals toegang tot publieke communicatie. Die wereld is nu volledig veranderd. Content is niet langer schaars nu iedereen kan publiceren en dat veelal ook doet. En daar komen mooie dingen uit voort. Facebook, blogs, nieuwsgroepen, YouTube, Flickr, LinkedIN; publiceren gebeurt op grote schaal en door een heel groot publiek.

 

Voor organisaties biedt dit een uitgelezen kans om in gesprek te gaan met de doelgroep, want de nieuwe schaarste is aandacht en betrokkenheid. Organisaties die inspelen op de individuele behoeften en meer mogelijkheden bieden om op verschillende niveaus betrokken te zijn bij de organisatie, creëren gemakkelijker draagvlak, participatie en/of interactie.

 

Een crossmediale strategie en dan?
Wat is de Return On Investment of in gewoon Nederlands ‘wat levert het op?’. Een legitieme vraag met een tweeledig antwoord. Uiteraard zijn doelen SMART geformuleerd en rolt er een mooi kwantitatief cijfer uit. Maar dat is niet het enige. Want de kwaliteit van het behaalde resultaat is minstens zo belangrijk. Nu en zeker ook met het oog op de toekomst.

 

Bedenken is mooi, maar doen wat werkt schept minstens zoveel plezier. Van eenmalige opdrachten tot langer durende projecten, freelance of interim, dat is Simmertwirre